Plex Nine

Pentru aceia dintre Dvs. care utilizează media-centere, fie ele rulând Windows, Linux sau OS X, o știre: Plex, faimos în lumea utilizatorilor Apple, dar nu numai, pentru ceea ce face (adică să-ți transforme sufrageria într-o adevărată sală de spectacol, fie că vrei să vezi filme de pe dvd, avi, mkv sau de pe Youtube, să asculți muzică de pe mp3-urile tale sau de pe net, să-ți vezi fotografiile din vacanță, să vezi care e prognoza meteo în orașul tău, să vezi știrile televiziunilor canadiene sau australiene, să-ți vizionezi podcastul favorit etc.) va lansa pe 1 Septembrie o nouă versiune, multașteptată de altfel, anume versiunea 9 (Nine). Ultima (0.8.5) fusese lansata în urmă cu aproape un an iar de atunci cei de la plexapp.com (care apropos, fac totul gratuit) au lucrat intens la o rescriere din temelii a codului sursă, totul fiind făcut pe alte fundamente.

Pentru cei ce vor să afle mai multe, îi sfătuiesc să se uite pe blogul dezvoltatorilor acestui program și pe forumuri. Iată mai jos câtva imagini elocvente despre acest program (de fapt cum ar arăta ecranul TV-ului Dvs. dacă l-ați folosi):

Plex Nine

Plex Nine

Plex Nine

Plex Nine

plex Nine

SWYPE

Ce repede avansează tehnologia… Astăzi subiectul postării mele este “swype”. Ce este swype? E o tehnologie revoluționară, una care ne apropie de ceea ce vedeam în serialul Star Trek acum aproape 2 decenii. În ce constă? În scrierea sms-urilor (deocamdată) mângâind ecranul unui telefon. Butonam (e un fel de-a spune, dat fiind că era vorba de un telefon cu touch-screen) serile trecute, la complexul ERA, un Samsung Galaxy S într-un show-room al unui provider de telefonie mobilă (cred că observați ce de-a cuvinte englezești ne sunt necesare astăzi pentru a ne exprima în limbaj “tehnologic actual”) când mi s-a atras atenția asupra faptului că acel telefon folosește o metodă revoluționară de scriere a sms-urilor, dar nu numai… Întrucât probabil că am părut destul de neîncrezător, unul din angajații de acolo s-a oferit să-mi arate în ce constă “revoluția” cu pricina și recunosc că am fost plăcut surprins. Mai mult, după câteva minute de încercări am reușit să scriu și eu texte cu o viteză și acuratețe care efectiv m-au impresionat. Nu cred că bate încă o tastatură clasică folosită de un profesionist, dar cu siguranță, această aplicație are toate șansele să devină standardul în materie de scriere pe telefoanele touch-screen care invadaează acum piața. Deocamdată tehnologia e disponibilă pe sistemul de operare Android (de la Google), dar am înțeles că producătorii aplicației ar fi realizat și o variantă pentru Apple. Ca utilizator înrăit Apple, cred că ar fi o mare greșeală din partea lor să nu accepte aplicația în iTunes Store. E realmente revoluționară. Pot spune că am descoperit două mari progrese în tehnologia computerelor (și aici cred că pot include de acum fără teama de a greși și telefoanele mobile) utilizate în mod curent în ultima perioadă: e vorba de discurile SSD și de swype. Vă atașez mai jos un mic exemplu de cum funcționează și credeți-mă pe cuvânt că și în limba română totul e impecabil!

Medal of Honor

Pregătiți consolele, antrenați PC-urile fiindcă vine un nou joc… Un FPS (first person shooter). E un întreg argou, acesta al jocurilor: FPS, RPG, TBS, RTS etc. Pentru mine, care fac parte din generația jocurilor 2D, a lui “Civilization” și a altor jocuri “cuminți”, cel mult Wolfenstein, acest nou release e ceva dincolo de imaginația anilor ’90 (începutul acestora). Urmăriți trailerul jocului, fiindcă, da, astăzi jocurile au reclame cu melodii ale unor formații celebre (în acest caz Linkin Park) și vedeți unde a ajuns tehnologia, fie ea și a jocurilor… E și un pic de “războiul civilizațiilor” în el (vezi semiluna și turbanele insurgenților), ce mai, are toate ingredientele epocii actuale…

Fără comentarii

O fotografie care face cât 1000 de cuvinte… Ce discursuri despre investitori și seriozitate, ce principii ale economiei de piață enunțate sforăitor? Iată ce se poate face în tăcere, cu bun simț și eficiență….

Devine Apple un fel de Microsoft 2?

Și fiindcă tot vorbeam de Apple și de cât sunt eu de atașat de ceea ce fabrică aceștia, nu pot să nu fiu receptiv (sau cu atât mai mult) la criticile care li se aduc. Iată mai jos un exemplu de critică făcută, cum altfel decât cu mult umor, de cei de la ”Daily Show”, mai precis de Jon Stewart.

Totul a plecat de la apariția pe internet (gizmodo.com) a unor imagini cu prototipul viitorului iPhone, prototip pierdut de un inginer de la Apple într-un bar. De aici, un întreg scandal, cei de la Apple negând inițial cum că ar fi vorba de un prototip real, apoi solicitând ca acesta să le fie înapoiat, totul lăsându-se cu descinderi ale Poliției, uși sfărâmate, mă rog tot tabloul tipic acțiunilor polițienești americane. Iată mai jos reacția celor de la „The Daily Show”:

The Daily Show cu Jon Stewart Luni - Joi pe CBS
Appholes
www.thedailyshow.com
Toate episoadele Umor politic Ceai dansant

Se pare că a usturat atât de tare acest episod, încât unii s-au gândit să analizeze dacă nu cumva Apple tinde să-și piardă acel aer „cool”. Oricum, pentru vorbitorii de engleză, îi asigur că merită să vadă acest scurt clip.

iClarified

iClarified

iClarified

Pentru posesorii de iPhone (în primul rând), computere Mac, iPad (mai nou) un site (iclarified.com) care poate fi considerat un “must have”. Știri, tutoriale, discuții, absolut tot ce poate interesa un pasionat al “device”-urilor Apple. În plus și un newsletter (cred că singurul pe care îl citesc dintre toate cele pe care le primesc). În concluzie, un site pe care îl recomand călduros tuturor celor pasionați de cele mai sus-amintite. Pentru a avea acces la toate informațiile vă recomand să vă înregistrați. Merită!