Zilele trecute, mai precis vineri, sâmbătă și duminică, urmând programul alegerilor interne din organizațiile comunale ale PDL Iași, am făcut un tur într-un șir de comune (Dagâța, Rediu, Podu Iloaiei, Cucuteni, Comarna, Răchiteni, Al. I. Cuza) din mai multe colțuri ale județului. Vă prezint mai jos cum arată mașina mea după acest tur de trei zile pe șoselele județului nostru iubit:

Cred că vom putea vorbi despre noi ca țară civilizată, membră a Uniunii Europene, abia atunci când acest noroi va fi doar amintire… Mi-aduc aminte că prin anii ’90, plecând cu mașina spre Germania de exemplu, mașina mea arăta cam la fel, dar după strabaterea drumurilor naționale și europene de pe teritoriul României. Mi-aduc aminte, de asemenea, cum odată ajuns pe autostrăzile din Austria și Germania (fiindcă Ungaria nu avea pe atunci legături pe autostradă decât de la Budapesta spre Viena, pe o scurtă porțiune), mă plasam “strategic” în urma câte unui TIR imens pentru a-mi spăla mașina cu picăturile de apă ridicate de acesta, atunci când prindeam ploaie pe drum. Deci am mai progresat un pic, acum noroiul e mai mult intrajudețean decât național. 🙂

Una peste alta, încă ne despart multe de UE, dar mai ales noroiul, de pe drum sau de pe scena politică, unde văd niște domni cam infantili și un pic imberbi (cred ca nu e nevoie să-i mai numesc pe stimabilii Ponta, Antonescu și Voiculescu) se chinuie să pară bărbați (de stat, firește) declamându-și pițigăiat dragostea unul pentru celălalt (halal ménage à trois).