Gabriel Grigore
Mă numesc Gabriel Grigore și m-am născut la Iași la data de 18 Iunie 1968, undeva în jurul orei 10.30 dimineața, iar istoria ieșeană a familiei mele merge înapoi în timp până în secolul al XIX-lea. Însă arborele genealogic (cel puțin cel pe linia franceză) mi-e cunoscut pe o întindere mult mai vastă, care se duce mult înapoi în istorie.
În plan personal, sunt căsătorit, am doi copii, un băiat și o fată (un racovițist și o medicinistă :D) și sunt unul din cei mai fericiți soți și tați din lume!
Am urmat, pe rând, școala primară între anii 1974-1978 (clasa I la Școala gen. 14 de pe blv. Socola, iar apoi clasele II-IV la Școala gen. 24 de pe str. Primăverii), pentru ca apoi, din clasa a V-a, să fiu timp de 8 ani neîntrerupți, elev al Liceului de Științe ale Naturii “Emil Racoviță”. Au fost poate cei mai frumoși ani, ai cui nu sunt oare, anii copilăriei?…
Sunt absolvent a două prestigioase (spun eu) instituții de studii superioare: Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași (după transferul, în 1990, de la Universitatea de Medicină “Carol Davila” București), facultatea de Medicină Generală, respectiv Universitatea Tehnică “Gh. Asachi”, Facultatea de Tehnologie Chimică, specializarea Tehnologia Compușilor Organici.
Între timp am parcurs și un master în Studii Europene de Integrare și Securitate în cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității “Al. I. Cuza”, tot din Iași, firește.
În plan politic, am vederi de dreapta, pe care le-am materializat de-a lungul timpului fiind în tinerețe membru PNȚCD (deși în perioada interbelică acest partid era considerat a fi unul de stânga).
A urmat apoi o perioadă destul de lungă (mai bine de doisprezece ani) de pauză, timp în care am fost doar un simplu cetățean, iar mai apoi, din 2006, am reintrat într-o structură organizată (atât cât era ea de organizată), anume PLD -> PDL (după fuziunea cu PD din decembrie 2007), PMP (un scurt intermezzo în perioada în care PDL-ul o cam luase razna, cel puțin la Iași), după care am redevenit simplu cetățean, refuzând să mă mai înscriu în PNL după fuziunea acestuia cu fostul PDL. Am fost consilier municipal pe parcursul a două mandate, poziție din care mi-am dat demisia (de două ori) fiindcă am refuzat să accept blaturile (nu compromisuri, ci de-a dreptul blaturi) care se făceau cu adversarii politici sau din cauza divergențelor cu conducerea filialei partidului care mă desemnase. În primul mandat de consilier am avut privilegiul (pe care însă nu-l doresc nimănui) de a ocupa funcția de vice-primar al municipiului Iași (24.03.2009-10.01.2011), poziție în care, spun eu, am făcut tot ce era posibil pentru a fi de folos ieșenilor și a îndrepta răul care li se făcea, atunci, ca și acum, de către o Primărie coruptă și incompetentă.