“Lucrurile importante”…

“Stimabilul” domn Nichita a devenit faimos pentru recunoașterea francă a propriei incapacitâți încă din 2008. La acea vreme susținea că el are gânduri mari, însă are un dușman, timpul… Așa s-a născut lozinca neputinței sale: “lucrurile importante au nevoie de timp”. Nu ne-a spus însă de cât timp ar avea nevoie, fiindcă mai ieri l-am auzit că va veni cu un nou “proiect politic”. Adicătelea, “n-am făcut nimic nici în ceștilalți 4 ani, după primii 5, așa că, ieșeni, acum vin să vă păcălesc (a se citi “prostesc”) cu altceva”.

Dar mai constat o lacună în lozinca/logica d-sale. Nici măcar nu mai are noțiunea de “important”! Citesc aici că va saluta cu mare fast, (și opintelile lexicale și gramaticale de rigoare), la Primărie, inaugurarea unui… ta-ra-ra-ta-tam… showroom (nu fabrică, nu secție, nu atelier, nici măcar o baracă de producție, ci o sală cu multe poze, pliante și 4-5 mașini)!!! Bucurați-vă dragi ieșeni, marele nostru edil a reușit! A doborât barierele propriei performanțe și se va întâlni în sfârșit cu un șef de firmă (din alte motive decât cele cu care s-a/ne-am obișnuit 🙂  )! Mai mult, nu e un șef de firmă ex-sovietică, ca de obicei, ci, conform doctrinei de apărare a țării, a reușit să aranjeze să se vadă (el, inițiatorul, ca să nu zic instigatorul, după propriile declarații, vizitelor lui Geoană la Moscova) cu un american! Ptiu, drace (sau cum s-o fi zicând în rusă)!

Eu i-aș recomanda d-lui Nichita întâlniri mai discrete, (nu dosnice), de lucru, cu mari șefi de firme occidentale, finalizate cu investiții în Iași, decât întâlniri la Primărie finalizate cu show-room-uri și declarații goale de conținut…

Mă rog, americanul vine aici să-și vadă vândută marfa, că de aceea e plătit, dar sunt curios dacă vreun primar serios de oraș mare, de la noi sau de aiurea, face paradă de inaugurarea unui spațiu de vânzare, al n-șpelea din oraș și aparținând uneia din zecile de firme ce vând autoturisme sau ce-o mai fi… Măcar de s-ar anunța mâine vreo investiție importantă a Ford în Iași aș mai înțelege…

Mă aștept în perioada următoare, dată fiind apropierea alegerilor locale și sărăcia realizărilor d-lui Nichita, să-l văd și pe la inaugurări de aprozare sau alte obiective edilitar-gospodărești. Dacă vrea, poate lua exemplu de la primarul USL de Târgu Frumos și să inaugureze și el vreun semafor (ar fi nevoie de unul în Tătărași, la Dispecer, și ar da bine, că tot nu s-a făcut nimic cu asfaltarea acolo), sau stălp de iluminat (ăla chiar ar merita o festivitate proprie, la cât plătesc ieșenii pentru firmele care au concesiunea serviciului de iluminat…).

 

Voi continua și cu alte “lucruri importante” cu care s-a lăudat “primarul puternic” (voi posta și clipul electoral respectiv fiindcă pe mine mă distrează, deși totodată, ca ieșean, mă și întristează foarte mult).

 

PS: Văd aici că PNL-ul a sărutat (e un cuvânt frumos, vă rog, nu fiți răutăcioși) în sfărșit, inelul stăpânului, la care vajnicii luptători de dreapta trăgeau pe furiș cu ochiul încă din 2008 (dar și cu mult înainte). S-a afișat public, într-un final, umilința pe care colegii din PNL au fost, sunt și vor fi obligați s-o suporte constant în CL (cu vreo două excepții, când probabil “negocierile” nu mergeau cum trebuie). Și spun acest lucru cu regret. Îmi pare rău că oameni de calitatea consilierilor locali PNL vor trebui să facă sluj, pe față, de-acum înainte, până în 2012 (deși unii și-ar dori până în 2016 - îi rog pe “postacii” USL care vor dori să comenteze această afirmație să-mi caute o singură declarație publică în care l-am lăudat pe Nichita în cei 2 ani cât am fost vice-primar, cel mult l-am scuzat 🙂  ).

 

Ce să-i faci, dacă “proiectele unor ieșeni” (culmea, amândoi importați) sunt mai importante decât proiectele ieșenilor (noțiunea de “proiectele Iașului” n-o mai folosesc fiindcă a demonetizat-o dl. Nichita și oricum pentru el are alt înțeles decât pentru noi, ceilalți)…