Nu le e rușine…

Nu le e rușine că au defilat în campaniile electorale cu aeroportul și autostrada drept promisiuni adresate ieșenilor, iar acum vin doi indivizi (Ponta și Șova), cu tupeul pe care deja li-l cunoaștem, să ne sfideze și să ne spună, unul că “nu există baza legală pentru finanțarea aeroportului”, iar celălalt că nu e “fan” al autostrăzii Iași-Târgu-Mureș. Fiindcă trebuie să fii “fan” ca să vezi prioritățile unei regiuni și să-ți îndeplinești promisiunile și să-ți faci datoria, până la urmă.

Nu le e rușine USL-iștilor de la Iași că au mărit taxele locale cu 16% în loc să administreze patrimoniul municipiului într-un mod mai rentabil, plus că frații lor mai mari de la București (ăia de nu-s “fanii” noștri, ai ieșenilor) sufocă acum economia cu noi taxe și biruri ca să aibă de unde să-și susțină dezmățurile financiare.

Nu le e rușine că ne-au tăiat teii, fiindcă pe toloaca pe unde-au hălăduit n-au văzut așa ceva și n-au legatură cu Iașul decât că stau ciotcă pe grumazul lui, sufocându-l.

Nu le e rușine să vină în ședința de CL de azi și să pună în cârca ieșenilor incompetența lor. Fiindcă e curată sfruntare să le spui ieșenilor că trebuie să-și asume o datorie de 29 milioane de lei (cu dobânzile de rigoare) și pierderi de 35 milioane lei la CET. Pentru ce??? Pentru că de 10-11 ani de când se ocupă “unul” și “altul” de orașul ăsta nu facem altceva decât să-i vedem cum ne sfidează și ne pun pe noi să le plătim impostura?

Știți pentru ce ne asumăm astăzi (își asumă ei și cine-o vrea, fiindcă eu nu am de gând să o fac) pierderile de la CET  de nu mai puțin de 8 milioane de € într-un an? Vă citez din materialul pe care ar trebui să-l votez:

  • Cheltuieli mari datorate unor avarii, obligatoriu de remediat pentru menţinerea în funcţiune a sistemului şi continuităţii serviciului;
  • Nerealizarea cantităţilor de energie termică prognozate datorită condiţiilor meteo nefavorabile distribuţiei căldurii, debranşării unor consumatori;
  • Starea instalaţiilor de producere si transport deosebit de precară, cu durată de viaţă mult depăşită.

Păi bine, sfântă neobrăzare, după 10/11 ani de când te ocupi de CET și zici că ai investit zeci de milioane de € în modernizarea lui, când faci studii și para-studii (pe bani grei) vii și-mi spui mie, cetățean ieșean, să îmi “asum” o pierdere pe parcursul unui singur an într-un cuantum care-ți permitea să montezi centrale termice pe gaz tuturor abonaților la CET și să rezolvi problema asta o dată pentru totdeauna?

Oricum, le spun naivilor care și-au închipuit și celor care încă nu s-au trezit și mai speră că “USL iubește Iașul” că nu au avut ochi pentru cealaltă mențiune de pe materialele de propagandă USL-iste: “2012 - anul victoriei”. Da, e victoria “lor”, împotriva tuturor ieșenilor, fie ei cetățeni sau simboluri, cum e teiul… Și nu le e rușine, fiindcă pentru așa ceva le-ar trebui o conștiință…

PDL Iași în derivă

Ceea ce s-a instaurat la PDL Iași începând de ieri nu mai e o conducere, ci o gașcă… Eu unul mă situez, și anunț asta oficial, în afara acestei adună(tu)ri de interese care calcă în picioare statutul, regulamentul și orice mai poate fi considerat firesc în viața unei filiale de partid doar pentru a acapara ceea ce cred ei că reprezintă puterea.

Nu mă număr printre apărătorii lui Marius Spînu, ba mai mult, toți cei din partid vă pot spune că drumurile noastre s-au despărțit de mult și că am avut și încă am multe să-i reproșez (și i-am spus-o și personal), dar ca o structură cu un interimat expirat să-și permită a înlocui o conducere statutar aleasă cu una întocmită în genunchi în fața lui Nichita și a celor care-i sprijină nu cred că poate fi considerat normal. Dacă onor conducerea centrală va considera această înlocuire validă, atunci mă voi plasa la fel de oficial și împotriva acesteia și voi cere înlocuirea ei la viitoarea Convenție Națională. Oricum, îi anunț pe cei care și-ar dori acest lucru că nu intenționez să-mi dau demisia din partid.

Dimpotrivă, îi chem pe cei aproape 100 delegați care au votat cu mine la ultimul Consiliu de Coordonare Județean să mi se alăture, mie și celor care gândesc la fel cu mine, în repararea acestui abuz și repunerea PDL Iași (atât filiala județeană cât și cea municipală) în slujba celor care ne-au votat și nu a celor care ne vor slugile PSD-ului. Îi plâng pe cei care au fost prezenți la ședința de ieri și nu au avut minimul curaj să se exprime. Le spun că aproape sigur nu-l vor avea niciodată… Lașii au întotdeauna soarta lor…