A căzut un “Guvern”, dar ce-ar fi dacă?…

A căzut guvernul Ungureanu. Bucuria USL-iștilor. Este poate pentru prima dată, sau cel puțin asta a fost percepția mea, când am avut un Guvern care a spus, în ciuda scurtei lui existențe, “am făcut” și nu “promitem că vom face”. A fost într-adevăr un “Guvern” și nu doar o adunătură de clienți ai unora sau ai altora.

Ce a însemnat pentru Iași această scurtă perioadă? A însemnat punerea oficială a Iașului pe masa și pe harta Comisiei Europene în ce privește autostrada către Vest. A însemnat venirea aici a unui ministru al Transporturilor care a încercat, cu disperare aș spune, să oblige Consiliul Județean (dominat net de USL) să accepte modernizarea Aeroportului. A atins practic două dintre cele mai importante  subiecte pentru ieșeni. Și mai avea ceva, acest guvern, avea un prim-ministru de la Iași.

Bun… așa a fost să fie… Ce urmează? Din punctul meu de vedere e absolut obligatoriu ca PDL să se reformeze. Profund! Nu o spun pentru prima dată, dar acum e imperios necesar. Ori o face, ori trebuie să apară o nouă formațiune, cu adevărat de dreapta, nu una care să plângă necontenit doar de mila bugetarilor.

Și o idee: ce-ar fi ca Răzvan Ungureanu să vină să candideze la Primăria Iași? Ce-ar fi ca proiectul lui politic, fie el de curățare a PDL-ului de toate lichelele care încă-l mai parazitează, fie el de înființare a unei formațiuni noi să plece de la Iași?

Eu cred că timp încă mai este, ba mai mult, e și pe deplin realizabil.

Și un PS pentru ieșeni: dragi ieșeni, vor veni acuși să vă ceară votul niște indivizi (parlamentarii USL plus mai nou năimiții acestora) care azi se bat voioși cu pumnul în piept că l-au demis pe probabil cel mai important ieșean din fruntea României din ultimii 100 și ceva de ani… Și care nici măcar nu era PDL-ist… Îi veți vota?

“Prigoana” intelectualilor și (bah)muțirea PDL

Se pare că unora din membrii conducerii PDL din organizația București, dar și din cea centrală, le este incomodă prezența celor care vor și pot a spune ce îi deranjează dintre lucrurile ce se întâmplă în partid. Fiindcă altfel nu-mi pot explica decizia de astăzi a BPN în ce-l privește pe Cristian Preda. Dacă așa își inchipuie ei că se restabilesc ordinea în partid și încrederea electoratului, am vești proaste pentru ei și într-o privință, dar și în cealaltă.

În plus, mi-aduc aminte că le-a luat mai bine de-un an, marșuri cu portavocea și mitinguri organizate prin Iași, nenumărate emisiuni pe la Antena 3 asortate și cu un vot la o moțiune de cenzură unde a votat împotriva propriului guvern, pentru a-l exclude pe deputatul Oajdea…

În legătură cu propunerea candidaturii d-lui Prigoană la Primăria capitalei României, nu am de spus decât că am senzația că liderii organizației PDL București, ori stau prea mult la “șuete cu Bahmu'”, ori se uită prea mult la OTV și se inspiră din modelele de candidați de acolo.

Altfel, dacă se va merge pe linia pe care o văd acum la București, s-ar putea să (bah)muțim în fața rezultatelor de la alegeri…

Ca să concluzionez: d-le Cristian Preda, sunt alături de Dvs.!