“La toamnă vin americanii”

În sfârșit, sper că sufletul bunicului meu, acolo unde o fi el acum, se poate liniști. Încă am vii în memorie serile din vacanțele de vară când, după ce ne citea mie și fratelui meu rubrica Fapt Divers din Scânteia (de fapt aproape singurul lucru care se putea citi în acel ziar) se ducea către radioul cu lămpi la care, printre țiuiturile și fluierăturile bruiajului, asculta cu religiozitate Actualitatea Românească spunându-ne că încă mai speră ca “la toamnă” să vină americanii. N-am cuprins sensul expresiei decât mult mai târziu, când am crescut și am început să înțeleg ce era, politic vorbind, în jurul meu, dar bunicu’ nu mai era, să-mi povestească ororile pe care le trăise atât în război, dar mai ales după.

Așa că, bunicule, să știi că ți s-a împlinit visul…

Corazón Espinado de Bahlui :))

Cum ar zice Google translate “el drama sentimental desde Iasi Ayuntamiento continúa”, ce mai… :)) Comunicatul PSD de astăzi e prea hazliu ca să nu-i reproduc una din “perle”:

Ne exprimăm convingerea că nu se vor mai repeta derapajele grave şi declaraţiile gratuite făcute … (de Adomniței)… care a politizat în mod aberant o dramă sentimentală

În formă integrală, pentru a vă distra până la capăt, îl găsiți aici.