De ce dreapta?

Fiindcă e majoritară în Iași de foarte mult timp. Stânga, adică PSD, nu a fost decât un profitor de conjunctură la conducerea Iașului. Din păcate “domnia” PSD a lăsat brazde adânci pe obrajii bătrânului nostru oraș. L-a umilit, l-a adus la condiția de a-și cerși propria demnitate, ca un bătrân de care și-au bătut joc știind că nu mai are puterea de a le răspunde pe măsură.

Iașul are însă puterea să renască, prin tinerii săi, prin valorile sale, prin dreapta, care reprezintă la ora actuală 16 din cei 27 de consilieri locali municipali, dar și 6 din cei 7 parlamentari ai municipiului. Mă alătur d-lui Oprea, d-nei Popa, d-lui Păduraru, celorlalți reprezentanți aleși ai Iașului în demersul lor de  reconstrucție și consolidare a dreptei la Iași.

Ce a însemnat stânga pentru Iași? Datorii întinse pe generații, falimente ale regiilor și societăților Primăriei, pomeni electorale, cohorte de bugetari păstrați ca bazin electoral, sărăcime momită cu ajutoare sociale plasate strategic în campanie, șantiere electorale ce apar și dispar pe un interval de câteva luni de la alegeri, gropi, tarife umflate pentru clientela politică și în detrimentul cetățeanului, lipsă de transparență în administrație, contracte oneroase… Și credeți-mă că nu am trecut în această listă chiar tot ce puteam scrie…

Ce le cer colegilor din PNL? Să fie onești cu orașul în care poate nu s-au născut, dar în care au studiat iar acum trăiesc. Să lase deoparte ce le cer unii sau alții dintre liderii lor și să gândească cu propriile minți și să simtă cu propriile suflete, nu prin intermediari ce socotesc procente… Să nu mai voteze la comandă împrumuturi împovărătoare chiar și pentru copiii sau nepoții lor. Să nu mai cauționeze cu oameni și voturi politica falimentară a unui străin de oraș și de tot ceea ce înseamnă a te afla în slujba cetățeanului.

Dacă vor face aceste lucruri s-ar putea să constate cât e de bine să fii liber să poți spune ce crezi, să votezi după propria conștiință și nu la comandă. Haideți, colegi din PNL, să refacem unitatea dreptei la Iași. Orașul sigur va avea de câștigat.