Final de vacanță

Și fiindcă tot a fost perioada concediilor, câteva mici concluzii după drumurile făcute în această vacanță în țară și în afara ei…

1) Până nu vom avea autostrăzi nu vom conta. În nici un domeniu pe care îl dorim a se dezvolta, fie că vorbim de turism, de industrie, de comerț sau mai știu eu ce altceva.
2) Cine vrea să facă treabă, face. Am văzut comune mai aranjate și mai dichisite (în România) decât unele orașe cu oarece pretenții. Peste tot se vede imediat dacă primarul e un om interesat de soarta localității pe care o conduce sau nu.
3) Jos pălăria în fața lui Gh. Flutur și ce face pentru județul lui în calitatea lui de om politic sucevean.
4)  Țara de la care avem cel mai mult de învățat ca mod de administrare rămâne în continuare Germania. Nu mai vorbesc de implicarea cetățeanului, fiindcă aici suntem tributari și latinității noastre, dar mai ales procesului de decădere morală și spirituală început în anii comunismului și continuat cu sprijinul copios al media, dar și al clasei politice, până astăzi.
5)  O ultimă concluzie, pentru azi, dar promit să revin, a mea, ca ieșean: cel mai prăfuit, plin de gropi și prost administrat oraș de mărime cât de cât apropiată (și o spun fără urmă de răutate ci doar cu amărăciune) de pe traseul pe care l-am urmat de acasă și până la ieșirea din țară, dar și pe drumul de întoarcere este Iașul. Un adevăr trist și din păcate cât se poate de jenant pentru noi, ieșenii…

PS: o surpriză neplăcută a fost și Budapesta, un oraș pe care l-am revăzut acum afișând un aer destul de ponosit, departe de senzația de strălucire și civilizație pe care mi-o dădea cu ani în urmă.