Încă o amintire…

Universitatea Craiova – A.C.Fiorentina 3-1 (0-1) vs. A.C.Fiorentina – Universitatea Craiova 1-0 (1-0)
Shamrock Rovers Dublin – Universitatea Craiova 0-2 (0-1) vs. Universitatea Craiova – Shamrock Rovers Dublin 3-0 (1-0)
Girondins Bordeaux – Universitatea Craiova 1-0 (0-0) vs. Universitatea Craiova – Girondins Bordeaux 2-0 (1-0; 1-0)
1F.C.Kaiserslautern – Universitatea Craiova 3-2 (2-0) vs. Universitatea Craiova – 1F.C.Kaiserslautern 1-0 (0-0)
Benfica Lisabona – Universitatea Craiova 0-0 (0-0) vs. Universitatea Craiova – Benfica Lisabona 1-1 (1-0)

Lung, Negrilă, Tilihoi, Ștefănescu, Ungureanu, Țicleanu, Balaci, Donose, Beldeanu, Crișan, Cămătaru” - poate pentru unii aceste înșiruiri de cifre și nume sunt doar obsesiile unui microbist. Pentru mine însă, ele sunt clipe de neuitat, sunt după-amiezele furate, nu de puține ori de la școală, imaginile așteptate și vizionate cu religiozitate, puști fiind, în fața ecranului alb-negru al vreunui “Venus”, dar și vraja exercitată de vocea inconfundabilă a lui Cristian Țopescu.

Unul din cei mai modești, mai serioși și mai muncitori dintre cei amintiți mai sus era Costică Ștefănescu, stopperul perfect, cel de care nu trecea decât ori omul, ori mingea. Era căpitanul Craiovei, era căpitanul României. Și era de nedepășit…

Odihnește-te în pace, Costică Ștefănescu (să știi că încă mai păstrez paginile “Sportului” în care erai desemnat jucătorul anului într-o Românie atât de cenușie atunci)! Și mulțumesc pentru toate clipele minunate (de microbist și de român) pe care mi (ni) le-ai oferit!

S-au deblocat… De tot…

Mda, concluzie tristă, dar adevărată: nu avem echipă de Liga 1. Așa cum nu avem nici primar de al doilea oraș al țării. Tragedia e că la Iași s-a amestecat primarul cu echipa și-a ieșit cam ce-a ieșit și la nivelul orașului, unde s-a amestecat fotbalul cu primăria… Adică submediocritate.

Asta e… Sper că n-o să vină în 2012 dl. Nichita să ne ceară să-l realegem de bucurie c-am promovat în Liga 1. Atunci chiar ne-am merita soarta!

PS: pentru cei care mai speră să rămânem în prima ligă prin tot felul de artificii subterano-administrativo-financiare, le spun că o medalie cumpărată nu va avea niciodată valoarea uneia câștigate!

5-0…

Politehnica IașiM-am abținut în ultimele săptămâni să comentez înaintea și după meciurile lui Poli gândindu-mă să nu le aduc ghinion, dar iată că nu eu eram cauza… Sunt curios ce “iesplicații” va mai găsi dl. Președinte de Onoare (măi, să fie) al clubului de fotbal ieșean după această rușinoasă înfrângere de la Bistrița. Dar nu-mi trebuie un exercițiu de imaginație prea îndrăzneț pentru a ghici cine sunt/vor fi fost vinovații. Oricum d-sa nu se va număra printre ei, sau va fi o vinovăție din aceea de autocritică sănătoasă, comunistă: “am pus prea mult suflet”, “m-am implicat și mi-a păsat prea mult” etc… În rest, ce să mai comentezi la un asemenea scor?…

Peste o oră începe “derby-ul retrogadării”, turul 2, din Bundesliga: Augsburg - Nüremberg. Vă țin la curent. Ca să vă faceți o idee despre ce înseamnă un asemenea meci în Germania, vă spun că el este transmis la o oră de maximă audiență pe canalul 1 al televiziunii germane (ARD) atât în varianta normală, cât și în HD (high definition)…

Să-i vedem!

Finala Europa League 2010

Finala Europa League 2010

Prima finală de Europa League (Cupa UEFA pe stil vechi) total neașteptată, dar mai ales neanunțată de nimic din desfășurarea de pe parcursul competiției. Și totuși ambele echipe au lăsat în urmă nume mari ale fotbalului european… Să-i vedem în această seară la treabă pe protagoniștii acestui meci surprinzător. Ar trebui să rezulte un meci frumos, dat fiind că e între parteneri/adversari tradiționali atât pe terenul de fotbal dar nu numai.

Update 1: Până acum un meci superb, și e abia min. 25! Bună ideea cu recent comments! Îl voi instala.
Update 2: 1-0 pentru madrileni în min. 32! Meci magnific! Din nou “groparul” lui Liverpool, Forlan!
Update 3: 1-1 în min. 37!! Omul care marca meciul trecut primul său gol european, Davies, egalează! Măcar de-ar fi și finala UCL la fel de frumoasă! Comentatorul englez nu încetează cu “character” și “courage” 🙂 Și cică: “what happens next?”. Chiar așa, oare ce mai urmează?
Update 4: min. 90, 1-1, o a doua repriză mai “în tranșee”, probabil datorită mizei crescute. Să vedem prelungirile!
Update 5: min. 105, ocazie uriașă a celor de la Atlético, prin Agüero. Eu o văzusem în poartă…
Update 6: Gol Forlan!  O deviere, la rându-i deviată, a uruguayanului, dar e de admirat efortul de a ține mingea în teren din faza anterioară și pasa superbă a lui Lopez, cred..
Update 7: efort disperat de ultime secunde al lui Fulham, dar în zadar… S-a terminat! 2-1 Atlético e prima câștigătoare a Europa League!

Frumos meci!

Real – Barça: “El clásico más decisivo”

Mi-a plăcut atât de mult sonoritatea acestui titlu din “El Mundo Deportivo”, încât l-am adoptat 🙂 Cu alte cuvinte, Cristiano Ronaldo vs. Lionel Messi. Mă abțin de la pronosticuri, deși, cinic vorbind, singura necunoscută ar trebui să fie scorul… Dar: cele două echipe sunt la egalitate de puncte în campionat și cine știe, poate Real cu orgoliul rănit de părăsirea UCL va dori să se răzbune. Dar daca Messi își face iar numărul… Vom vedea!

PS: chiar acum, când scriu, Chelsea conduce (prin golurile lui Drogba și Malouda) cu 2-0 pe Aston Villa în prima semifinală a celei mai vechi competiții fotbalistice din lume: Cupa Angliei (FA Cup).

Update 1: între timp Lampard a făcut 3-0 pentru Chelsea (în min. 90);
Update 2: Real - Barça 0-1 la pauză, normal, gol Messi (cred că e în stare să-i scoată de unul singur pe argentinieni campioni mondiali anul acesta…);
Update 3: Real - Barça 0-2, gol Pedro, min. 56. Real pare îngenuncheată. Iar Messi era și el pe acolo, pândind mingea…
Update 4: Final, Real - Barça 0-2.

Impresii: noroc cu Casillas, altfel era 0-4, un Cristiano Ronaldo abuzând de “bicicleta” lui, fără efect însă, Messi relaxat după marcarea unui gol și ratarea a încă 2 ocazii uriașe. Altfel, un meci încrâncenat și marcat de ambiții, dar spectaculos.

Rooney or not Rooney?… Not Manchester United!

UCL: Man. Utd. vs. Bayern München

Intră sau nu Rooney? Aceasta e acum întrebarea tuturor celor interesați de acest ManU - Bayern…

În seara aceasta, un nou meci care sper să fie măcar la fel de frumos precum cel de aseară (Barcelona - Arsenal): Manchester United - Bayern München. Manchester, cu orgoliul rănit după înfrângerea din campionat, acasă, cu Chelsea (în care, între noi fie vorba, au arătat obosiți și demotivați), ar trebui să se mobilizeze fiindcă e cam ultima șansă de a mai câștiga un trofeu important. Asta doar dacă Chelsea nu se împiedică stupid pe parcursul ultimelor câteva etape de Premier League pe care le mai au de jucat…

Aștept cu nerăbdare să văd jocul, dar mai ales să aud tribunele. Adevărul e că nimic nu se compară cu atmosfera de pe stadioanele britanice (dar mai ales cele englezești). Vă mai țin la curent cu opiniile mele pe măsura desfășurării meciului (cred că v-ați obișnuit deja 🙂  ).

Și celălalt meci promite să fie spectaculos, măcar dacă ne luăm după scorul din tur. Să vedem dacă Lyon rezistă…

Update 1: Rooney e în teren. să vedem dacă merită și dacă poate. Tribunele sunt absolut superbe!
Update 2: minutul 3, 1-0 pentru ManU, gol Gibson!
Update 3: ManU- Bayern: 2-0 Gol Nani!!! Ce gol… de generic… și e doar minutul 7…
Update 4: min. 41: 3-0 Din nou Nani…  Se pare că are o seară de grație. Deocamdată ManU e calificată, dar mai e un pic…
Update 5: min. 43: 3-1! Ce meci!!! Oliç marchează pentru Bayern! Abia ce spusesem că mai e de jucat…
Update 6: Pauză… Un meci superb, cu niște tribune de vis și 4(+1) olandezi (Van Bommel, Van der Sar, Robben, și Van Buyten, plus Van Gaal), cam tot atât de mulți (dar modești și muncitori) ca și englezii.

Să vedem ce urmează!

Update 7: ManU în 10! Să vedem acum cât va conta Ribéry… Dacă tot vorbim de francezi, în celălalt meci e 1-0 pentru Bordeaux. La un gol de calificare bordelezii… În min. 55, Rooney out, O’Shea in. Deci și Rooney și not Rooney, asta apropos de titlul postării mele.
Update 8: în ultimele 10 minute, un Bayern din ce în ce mai agresiv (probabil și superioritatea numerică) simțind clar că au nevoie de doar 1 gol pentru calificare…
Update 9: Ce ziceam de olandezi? Robben 3-2!!! Bayern e calificată acum!
Update 10: Gata! Bayern in, ManU out! Oricât aș ține la Manchester, revanșa asta e meritată de Bayern. Au știut cum să gestioneze meciul cu meticulozitatea lor de germani struniți de un olandez riguros. Jos pălăria în fața lor!

În celălalt meci, Lyon a rezistat și merge mai departe. Felicitări învingătorilor!

Și fiindcă mâine voi fi în drum spre București la ora meciului cu Clujul, dați-mi voie să le adresez băieților un “Hai Poli!” din toată inima! Ajutați-mă să-i pot oferi vineri la București un zâmbet larg și deschis, dar malițios, d-lui Boc! 🙂