Domnului Cârlan, cu prietenie

Dl. Cârlan folosește un pretext simplu, cel al semnării petiției lui Cătălin Toma cu un nume fals asumat, pentru a-și manifesta pentru prima dată poziția față de numirea în CODA de la PDL Iași a unor nume ce nu au ce căuta acolo. E părerea mea și mi-o mențin indiferent ce vor spune unii sau alții, indiferent dacă asta ar însemna excluderea mea din PDL.

Dl. Cârlan spune că există o decizie a BPN cu “un nume (nr.  8) și a fost transmisă către organizație în scris, semnată de președintele partidului. Adică transparent și asumat.”. Stimate d-le Cârlan, eu, membru (atât cât am fost) al CODA și al BPJ al PDL Iași, nu am văzut niciodată această decizie! Ea nu a fost niciodată prezentată într-un cadru cât de cât oficial și Dvs. știți foarte bine acest lucru.

Țin să reamintesc faptul că la ultima ședință, de acum vreo lună, a BPJ-ului Iași, așa cum a rezultat el în urma fuziunii PD-PLD, nimeni din cei 4 membri ai BPN veniți să analizeze activitatea filialei Iași nu știa, conform propriilor declarații care pot fi confirmate de toți cei de acolo, inclusiv de dl. Cârlan, cine este dl. Nani, fiindcă de dl. Butucă nici măcar nu s-a vorbit.

Am și eu rugămintea, fiindcă pe cale oficială nu mi-a răspuns nimeni, să îmi explicați care sunt criteriile ce au dus la includerea celor 2 membri PSD în structura interimară de conducere a PDL?

Experiența politică? Hai să fim serioși… Cei doi sunt oameni care au eșuat atât în plan intern în PSD (și voi reveni pe acest subiect dacă va fi nevoie) cât și extern, unul din ei fiind învinsul d-nei Popa, unul din cei doi senatori pe care îi are PDL la Iași.

Ce filiale de partid a mai organizat vreunul din cei 2? Cu ce rezultate? Reprezintă vreunul din ei o figură emblematică a municipiului sau județului Iași?

Sper din toată inima că răspunsul, așa cum insinuează unii, nu ar fi “banii”… Fiindcă niciunul din cei doi domni nu are capacitatea sau posibilitatea de a ajuta financiar filiala, decât în mod foarte limitat. Unul din ei e director al unei întreprinderi de Stat, având niște venituri clare, transparente și restrânse, de angajat la Stat, iar celălalt are, după cum se vorbește, prin firmele d-sale, datorii imense la Stat (de ordinul milioanelor de Euro, din câte am auzit). Deci în oricare din situații, banii pe care aceștia s-ar lăuda (dar eu nu cred că au făcut-o) că i-ar aduce partidului, ar fi bani de la Stat. Sper, de fapt sunt convins, că nimeni din conducerea PDL Iași nu ar fi de acord cu așa ceva, de aceea exclud cu tărie un asemenea argument!

Și atunci?… Ce a mai rămas? Activismul politic? Să-mi indice oricine vreo luare publică de poziție a celor doi domni în favoarea PDL… sau măcar a președintelui Băsescu, pe care PDL l-a sprijinit la alegerile de anul trecut. Nimic! Eu unul nu am cunoștință de nicio declarație sau demers public al vreunuia din cei doi în favoarea PDL în ultimii doi ani și nici nu aveau cum să facă așa ceva, fiindcă cei doi sunt membri și simpatizanți PSD!

Iar să spuneți, d-le Cărlan, că dl. Nani e coleg de partid cu noi… Dvs. știți poate cel mai bine că adeziunea d-sale (ca și cea a celuilalt domn) ați văzut-o poate doar Dvs…. La organizația municipală, spre a fi afișată (așa cum spunea statutul la momentul la care Dvs. spuneți că s-a înscris dl. Nani în PDL) nu a ajuns… Și-atunci ce ne reproșați?

O ultimă mențiune: NU m-a pus nimeni să declar nimic, ce am spus am spus fiindcă așa simt. NU reprezint pe nimeni decât credința mea că acest partid poate face mult mai mult pentru Iași și pentru țară decât compromisuri care să ne tragă în jos.

Cu toată prietenia,
Gabriel Grigore

Bravo România!

Ce bine îmi pare că am avut dreptate în legătură cu Eurovision! Ba încă mi-au excedat așteptările, România terminând concursul pe locul 3! Felicitări Paula, felicitări Ovi, bravo România!!!

Iată ce înseamnă să faci selecție bazându-te pe valoare și nu pe “pile”. Avem numai de câștigat cu toții… Măcar de-am învăța ceva din asta.

Mesia de lângă Miroslava

Văd că una din persoanele aduse să ne lumineze calea către performanța politică (pe ce criterii, nu am aflat deocamdată, dar încă mai sper să mă lămurească cineva) nu prea are habar unde s-a înscris. Mai deunăzi, la ședința de la care am plecat pentru a nu valida prezența celor două implanturi PSD-iste, dl. Nani mi-a dat a înțelege cum că nu m-am prezentat d-sale. I-am răspuns că eu atunci când vin la mine acasă nu am de ce să mă prezint. Cel mult când mă duc în vizită la alții, așa cum e d-lui la PDL.

Acum, văd că nu-l cunoaște nici pe dl. consilier municipal Toma. Sau cel puțin așa declară aici. Mda, halal nou „membru” CODA! Sunt convins că dacă își întreabă colegii de la PSD, aceștia îi vor putea spune foarte repede și ușor cine sunt unii dintre membrii PDL, măcar parlamentarii, consilierii județeni și cei municipali din Iași.

Ca să trag o concluzie provizorie, ar trebui să așteptăm salvarea de la cineva care nici nu știe unde a venit…

Hai România! (de 2 ori)

Așa cum scriam acum aproape 3 luni, cred că dacă se va judeca fără obișnuitele „bisericuțe” balcanice, scandinave etc., melodia României de la ediția din acest an a Eurovision are șanse să termine între primele 5 piese ale concursului. Nu ne rămâne decât să le ținem pumnii celor doi și să sperăm… Începînd de la 22.00.

Și încă un Hai România pentru tricolori, care în această seară joacă, de la orele 20.30, un amical cu echipa Ucrainei. Începem azi un urcuș anevoios către Europenele din 2012 din Ucraina și Polonia. Poate mai schimbăm ceva și la mentalitate până atunci… Greu n-ar trebui să ne fie să ajungem acolo, fiindcă aproape jumătate din echipele înscrise în calificări vor ajunge la turneul final (24 echipe)! Oricum, meciul e la o oră care ne permite numai bine să ne „încălzim” pentru finala Eurovision 🙂 Hai băieți, să vedem ce puteți! 🙂

Meciul îl veți putea urmări și online pe http://fifa2010.ictv.ua/

Un clip publicitar de excepție

Aseară, la finala UCL (UEFA Champions League pentru necunoscători) am văzut pentru prima dată un videoclip așa cum numai “The Expendables” se anunță a mai fi. Auzisem de el, dar aseară l-am văzut pentru prima dată de la un cap la celălalt. Mi se pare de excepție prin numărul de personalități sportive prezente, prin idee, prin mod  de realizare, dar mai ales pentru spiritul pe care îl promovează și pentru mesajul pe care-l transmite: “Scrie-ți (singur) viitorul!”. Avem câte ceva de învățat chiar și din videoclipuri 🙂