Dl. Cârlan folosește un pretext simplu, cel al semnării petiției lui Cătălin Toma cu un nume fals asumat, pentru a-și manifesta pentru prima dată poziția față de numirea în CODA de la PDL Iași a unor nume ce nu au ce căuta acolo. E părerea mea și mi-o mențin indiferent ce vor spune unii sau alții, indiferent dacă asta ar însemna excluderea mea din PDL.

Dl. Cârlan spune că există o decizie a BPN cu “un nume (nr.  8) și a fost transmisă către organizație în scris, semnată de președintele partidului. Adică transparent și asumat.”. Stimate d-le Cârlan, eu, membru (atât cât am fost) al CODA și al BPJ al PDL Iași, nu am văzut niciodată această decizie! Ea nu a fost niciodată prezentată într-un cadru cât de cât oficial și Dvs. știți foarte bine acest lucru.

Țin să reamintesc faptul că la ultima ședință, de acum vreo lună, a BPJ-ului Iași, așa cum a rezultat el în urma fuziunii PD-PLD, nimeni din cei 4 membri ai BPN veniți să analizeze activitatea filialei Iași nu știa, conform propriilor declarații care pot fi confirmate de toți cei de acolo, inclusiv de dl. Cârlan, cine este dl. Nani, fiindcă de dl. Butucă nici măcar nu s-a vorbit.

Am și eu rugămintea, fiindcă pe cale oficială nu mi-a răspuns nimeni, să îmi explicați care sunt criteriile ce au dus la includerea celor 2 membri PSD în structura interimară de conducere a PDL?

Experiența politică? Hai să fim serioși… Cei doi sunt oameni care au eșuat atât în plan intern în PSD (și voi reveni pe acest subiect dacă va fi nevoie) cât și extern, unul din ei fiind învinsul d-nei Popa, unul din cei doi senatori pe care îi are PDL la Iași.

Ce filiale de partid a mai organizat vreunul din cei 2? Cu ce rezultate? Reprezintă vreunul din ei o figură emblematică a municipiului sau județului Iași?

Sper din toată inima că răspunsul, așa cum insinuează unii, nu ar fi “banii”… Fiindcă niciunul din cei doi domni nu are capacitatea sau posibilitatea de a ajuta financiar filiala, decât în mod foarte limitat. Unul din ei e director al unei întreprinderi de Stat, având niște venituri clare, transparente și restrânse, de angajat la Stat, iar celălalt are, după cum se vorbește, prin firmele d-sale, datorii imense la Stat (de ordinul milioanelor de Euro, din câte am auzit). Deci în oricare din situații, banii pe care aceștia s-ar lăuda (dar eu nu cred că au făcut-o) că i-ar aduce partidului, ar fi bani de la Stat. Sper, de fapt sunt convins, că nimeni din conducerea PDL Iași nu ar fi de acord cu așa ceva, de aceea exclud cu tărie un asemenea argument!

Și atunci?… Ce a mai rămas? Activismul politic? Să-mi indice oricine vreo luare publică de poziție a celor doi domni în favoarea PDL… sau măcar a președintelui Băsescu, pe care PDL l-a sprijinit la alegerile de anul trecut. Nimic! Eu unul nu am cunoștință de nicio declarație sau demers public al vreunuia din cei doi în favoarea PDL în ultimii doi ani și nici nu aveau cum să facă așa ceva, fiindcă cei doi sunt membri și simpatizanți PSD!

Iar să spuneți, d-le Cărlan, că dl. Nani e coleg de partid cu noi… Dvs. știți poate cel mai bine că adeziunea d-sale (ca și cea a celuilalt domn) ați văzut-o poate doar Dvs…. La organizația municipală, spre a fi afișată (așa cum spunea statutul la momentul la care Dvs. spuneți că s-a înscris dl. Nani în PDL) nu a ajuns… Și-atunci ce ne reproșați?

O ultimă mențiune: NU m-a pus nimeni să declar nimic, ce am spus am spus fiindcă așa simt. NU reprezint pe nimeni decât credința mea că acest partid poate face mult mai mult pentru Iași și pentru țară decât compromisuri care să ne tragă în jos.

Cu toată prietenia,
Gabriel Grigore