A căzut guvernul Ungureanu. Bucuria USL-iștilor. Este poate pentru prima dată, sau cel puțin asta a fost percepția mea, când am avut un Guvern care a spus, în ciuda scurtei lui existențe, “am făcut” și nu “promitem că vom face”. A fost într-adevăr un “Guvern” și nu doar o adunătură de clienți ai unora sau ai altora.

Ce a însemnat pentru Iași această scurtă perioadă? A însemnat punerea oficială a Iașului pe masa și pe harta Comisiei Europene în ce privește autostrada către Vest. A însemnat venirea aici a unui ministru al Transporturilor care a încercat, cu disperare aș spune, să oblige Consiliul Județean (dominat net de USL) să accepte modernizarea Aeroportului. A atins practic două dintre cele mai importante  subiecte pentru ieșeni. Și mai avea ceva, acest guvern, avea un prim-ministru de la Iași.

Bun… așa a fost să fie… Ce urmează? Din punctul meu de vedere e absolut obligatoriu ca PDL să se reformeze. Profund! Nu o spun pentru prima dată, dar acum e imperios necesar. Ori o face, ori trebuie să apară o nouă formațiune, cu adevărat de dreapta, nu una care să plângă necontenit doar de mila bugetarilor.

Și o idee: ce-ar fi ca Răzvan Ungureanu să vină să candideze la Primăria Iași? Ce-ar fi ca proiectul lui politic, fie el de curățare a PDL-ului de toate lichelele care încă-l mai parazitează, fie el de înființare a unei formațiuni noi să plece de la Iași?

Eu cred că timp încă mai este, ba mai mult, e și pe deplin realizabil.

Și un PS pentru ieșeni: dragi ieșeni, vor veni acuși să vă ceară votul niște indivizi (parlamentarii USL plus mai nou năimiții acestora) care azi se bat voioși cu pumnul în piept că l-au demis pe probabil cel mai important ieșean din fruntea României din ultimii 100 și ceva de ani… Și care nici măcar nu era PDL-ist… Îi veți vota?