“Prea puțin (asta sigur), prea târziu (dar să sperăm că totuși nu)”… Așa aș caracteriza eu decizia de astăzi (ieri) a BPN… Ca unul care am declinat oferta de a face parte din noua structură interimară, cred că nu pot fi bănuit de o pledoarie pro domo.
Văd că “o anumită parte a presei” (online) îi face d-lui Oprea o prezentare demnă de un roman horror. Citesc despre “boarfe”, despre “răstigniți”, despre tot felul de alte grozăvii… Culmea e că aceste opinii vin de la adversari altfel aparent ireconciliabili din “presa online” ieșeană. Iată că au găsit totuși, spre marea lor ușurare, un “stindard” sub care s-au unit… 🙂 Ghilimelele de la “presa online” nu sunt întâmplătoare, iar cuvântul “adversari” pare să-și fi pierdut semnificația în ceea ce-i privește. Poate doar “stăpânul” (fie că e vreun sentiment, sau poate altceva sau altcineva…) e comun… 🙂
Singurul om de presă cu adevărat cu picioarele pe pământ și realist în analize pare să fi rămas dl. Ghețău (ca să nu fie vorbe, d-le Ghețău, mă aștept să fiu criticat pentru neimplicarea mea în această structură în viitoarele Dvs. articole, dar am argumente solide, cred eu 🙂 ). În rest… cu scuzele de rigoare, nimeni nu are sau a avut curajul să pună punctul pe “i”.
Vreți să știți de ce au fost invalidate alegerile de la Iași? Ei bine, iată adevărul: fiindcă nu au fost câștigate cinstit. Mai pe șleau spus fiindcă au fost incorecte din multe puncte de vedere (atât statutar cât și regulamentar).
Fiindcă “cineva” a crezut că se poate cumpăra cu mai nimic filiala unui partid de guvernământ.
Fiindcă “cineva” a crezut că pe lângă această filială, se poate cumpăra și ceva presă favorabilă.
Fiindcă “cineva” a crezut că dacă la acest melanj mai adăugăm și niște declarații lingușitoare și prietenos/critice ale unor așa-ziși adversari politici, totul va merge ca uns.
Și fiindcă “cineva” s-a gândit că “dacă tot avem la îndemână 2 filiale (compunând USL) din județ, de ce n-am avea-o și pe a treia, cea mai importantă, cea a partidului la putere?”
Dacă am urmări “relatările” din presa ultimelor 60 zile, am vedea exact ce s-a urmărit și în folosul cui.
De ce prea puțin? Fiindcă s-a abandonat principiul (stilul) aplicat de Traian Băsescu, acela de a se tăia răul de la rădăcină și de a se merge până la capăt. De ce prea târziu? Fiindcă această soluție trebuia să vină încă din 2008. Cu totul alta ar fi fost soarta/starea municipiului Iași și a județului acum…
Dar speranțe parcă se mai întrevăd…
Romanul Horror care îl prezintă pe dl. Oprea face parte din genul de “literatură” care distrează cititorul, în sensul în care citești titlul, îți “scot” ochii câteva cuvinte “cheie”, dar niciodată nu îl vei putea citi complet sau cu atenție. Pentru un “om obișnuit” din Iași, care a votat cu partidul aflat la guvernare, este confuză aceată situație creată de “alegerile” și “numirile” ce se desfășoară în organizația Iași. Părerile sunt împărțite, însă a mea este cel mai bine reprezentată de titlul acestui articol… Încă ceva: un articol de genul ăsta are mult prea multe ghilimele (ca și comentariul meu de altfel 🙂 ). Poate asta ar trebui să pornească câteva procese cerebrale pe la București.
Ai dreptate, Alex. Ar trebui să mai eliminăm din “ghilimele” (ups! :)) )