Sau cel puțin așa spune Eminescu în a lui “Doină“. Ei bine, din păcate invers mai puțin, ba chiar deloc. Dar asta o știm cu toții deja, după ce acel “40% din suprafața țării noastre este acoperită de păduri” pe care l-am învățat cei din generația mea la școală nu mai e de mult timp valabil.Copac USAMV

La Iași însă, sub înțeleapta conducere a d-lui Nichita, se ating culmi de nebănuit ale rafinamentului cu care sunt chinuiți copacii. Imaginea alăturată nu este surprinsă la Caracal, așa cum ați putea fi înclinați să credeți, ci în Iașul nostru universitar, chiar în fața Universității de Științe Agricole (sic!).

Trebuie să recunosc că Primăria d-lui Nichita nu pierde nici un prilej de a ne arăta cum știe să chinuie copacii, tot așa cum copiii cruzi chinuie pisicile. A făcut-o în masă, de-ar fi să vă amintiți doar cum a omorât vreo 600 de stejari luându-i dintr-o pepinieră de unde aveau șanse să ajungă seculari și i-a uscat pe-un deal cu ocazia șușanelei electorale numite “Iași 600”.

A făcut-o în masă, cu finanțare europeană, vezi proiectul Ciric, unde a “omis” să treacă în proiectul de hotărâre trecut prin CL că urmează să defrișeze 6 hectare de pădure. Acum a început s-o facă și individual, după cum vă arată și fotografia. Și ca să vedeți că nu e un caz singular, vă mai atașez o fotografie, de data asta din capătul celălalt al orașului, din Tătărași (măcar aici au ales să chinuie un copac mai bătrân, nu unl care abia urmează să crească).Copac Tătărași

Poate vi se va părea insignifiant acest exemplu, dar el indică în primul rând o mentalitate. Aceea a lucrului făcut cu picioarele, nu cu capul.

E principalul motiv pentru care nu am încredere că Primăria Iași, condusă de unul ca dl. Nichita va fi vreodată capabilă (așa cum nu va fi nici el) să facă lucruri temeinice, cu cap și cu suflet, pentru ieșenii de azi și din viitor. În cei acuși 9 (nouă) ani întinși pe 3 mandate ar fi avut deja timp să ne-o demonstreze.