Văd destulă agitație, în urma ședinței de astăzi a Consiliului Local, pe tema parcării pe care vrea să o facă onor dl. primar taman sub parcul de la Teatru. Am scris și pe pagina mea de facebook un răspuns la articolul de pe newsiasi. Îl redau mai jos, cu unele adăugiri:

Cea mai simplă ar fi soluția amenajării acestei parcări în altă parte, și nici măcar foarte departe! Și vă voi da două exemple, pe care le-am mai prezentat conducerii Primăriei, dar s-a strâmbat din nas la vremea respectivă: cinematograful Victoria și cinematograful Republica. Avem două clădiri degradate, în plin centrul orașului, care la ora actuală nu-și mai îndeplinesc profitabil sau măcar la un nivel decent (de ce, e o altă discuție) funcția pe care o aveau odinioară.

Pe locul celor două clădiri s-ar putea construi parcări supraetajate, care s-ar încadra foarte bine în regimul de înălțime al zonei, dar și din punct de vedere al accesului și utilității locației. Sunt convins că așa cum “amicul” Oajdea a reușit să se “împroprietărească” cu clădirea cinematografului Dacia, va reuși și municipalitatea să se înțeleagă cu cei din cadrul Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor în folosul ieșenilor. Mai mult, aceste noi clădiri ar putea îngloba și câte o sală de cinematograf, pentru a nu se pierde funcțiunea inițială.

Nu mai vorbesc de vechile locații, cele ce au fost cândva obiectul unor licitații pentru cei interesați a construi parcări subterane (vezi blv. Independenței etc.) sau de cele propuse de colegii mei consilieri (cu adrese concrete, număr de locuri ce ar putea fi amenajate și toate detaliile necesare).

Dar aparent, d-lui Nichita îi place mai mult să îngroape banii în lucrări care nu se văd sau se duc fum pe coș (vezi creditul Dexia sau cărbunele luat la preț dublu) decât în construcții utile ieșenilor.

În plus, ar fi păcat să se distrugă și un ultim parc rămas în zona centrală într-un Iași și-așa sufocat de betoane și dominat de haosul urbanistic pe care-l patronează dl. Nichita… Apropos de asta, vă ma amintiți de parcul distrus pentru amenajarea parcării hotelului Unirea?… Nici parcare nu avem, dar nici parcul nu mai există.

Și încă o remarcă pentru domnul primar: nu vă mai aruncați la tăiat copaci, că ați tăiat hectare până acum, până nu veți fi în stare să faceți un parc adevărat în acest oraș.