Codul portocaliu de ninsoare și viscol a trecut… Codul galben de ninsoare și viscol a trecut și el… A rămas însă în vigoare codul roșu de incompetență al actualului primar al Iașului. Nu cred că e admisbil ca într-o iarnă în care ai avut doar două-trei săptămâni de ger și ninsoare orașul să fie aproape impracticabil.

Scriam sâmbătă pe site-ul d-lui Ghețău următoarele:

“Azi am fost în patru cartiere, dacă nu cinci (dacă Sărăria poate fi categorisită separat). O imensă bătaie de joc. În Alexandru, pentru a le lua ochii oamenilor, a fost oarecum deblocat bulevardul principal. În schimb la intrările din școli și grădinițe, nimic! Absolut nimic… În Tătărași, în afara bulevardului V. Lupu, care e doar oarecum deszăpezit dar denivelat de lucrări începute acum nici nu mai știu câți ani și neterminate la termen (2009), pe Ciurchi spre Tudor se circulă pe un singur fir. În CUG, noroc că e larg bulevardul… În Copou, singura, dar singura mașină care lucra la îndepărtarea zăpezii era, (ați ghicit deja) la intersecția străzii Dumbrava Roșie cu cea care duce la stadion (că deh, asta era important)… Părerea mea sinceră e că dacă Nichita mai iese o dată primar, putem pleca cu toții… Orașul acesta va fi unul mort din toate punctele de vedere…”

Ei bine, ieri seară am refăcut traseul. Aproape nici o diferență.

Așa că până la alegerile din vară vom fi tot sub amenințarea codului roșu de incompetență al actualului primar (tot roșu și el).

P.S.: Îmi aduc aminte cu câtă nepăsare am fost tratat (de fapt toți ieșenii) atunci când am propus utilizarea unui mix pe bază de clorură de calciu pe timpul iernii, pentru a se împiedica depunerea masivă de zăpadă pe suprafața carosabilă…