E an electoral. Și ca de obicei, Gh. Nichita va începe cu pomenile de sezon. Urmează, fiți fără nicio grijă, o lungă listă de reduceri, subvenții, ajutoare, stimulente, premii și alte metode de colectat voturi prin abuzarea banului public.

Una din metodele prin care se acordă aceste pomeni (sau prin care sunt pedepsiți neascultătorii) este cea legată de acordarea (sau nu) a spațiilor necesare funcționării diverselor ONG-uri, asociații, fundații șamd, unele din ele  justificându-și existența și sprijinul acordat sub diverse forme de către comunitate prin ceea ce întreprind în folosul ieșenilor, altele fiind doar organizații mascate ale PSD/Nichita sau care se pun în slujba acestora.

De aceea, vă rog să urmăriți cu atenție căror ONG-uri li se vor acorda sedii în perioada imediat următoare, fiindcă pe acea listă se vor regăsi cu prioritate sprijinitorii lui Nichita/PSD din perioada electorală ce se apropie.

După cum pe lista celor excluși veți putea identifica “indezirabilii” din punct de vedere politic.

Doriți exemple? Iată unul din categoria “slujim PSD-ul”: Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă și în Retragere, căruia, la data de 7 decembrie 2010 i se acorda un spațiu din patrimoniul Consiliului Local (inclusiv cu votul acordat cu bună-credință de consilierii PDL), iar la 24 Ianuarie 2011 își mobiliza membrii în Piața Unirii pentru a-l huidui pe președintele țării. Coincidență? Eu cred că nu!

În cea de a doua categorie îi veți regăsi cu siguranță pe cei care, vezi Doamne, nu și-au plătit căldura la timp, nu au investit în spațiile acordate, nu și-au prezentat raportul de activitate, nu au avut bască etc., toate acestea fiind doar pretexte utilizate pentru sancționarea celor ce nu s-au aliniat ideologic ori nu au putut sau pur și simplu nu au vrut a contribui într-un “anume” fel la marele comandament: realegerea lui Nichita.

PS: Câteva întrebări legate de un subiect la care m-am mai referit și în trecut, fiindcă este vorba tot de patrimoniul municipiului Iași, folosit într-o obscuritate administrativă cvasi-totală, tipică primăriei conduse de Nichita. De ce nu se desființează SC Fotbal SA? Care mai este utilitatea acestei societăți în condițiile performanțelor mai mult decât modeste ale submediocrei ACSMU? Și o alta: ce spații are în administrare această societate și cu ce beneficii pentru ieșeni sunt ele valorificate? Dar asupra acestui subiect voi reveni…

PS2: Știți că și astăzi, la aproape patru ani de la alegerile parlamentare există un senator ales în municipiul Iași căruia nu i s-a oferit încă un sediu în care să-și desfășoare activitatea din colegiu (cu excepția unei magazii oferite la un moment dat în bătaia de joc caracteristică a celui ce se vrea considerat mare dezvoltator urban)?… Asta deși toți deputățeii USL din rural au primit sedii în oraș, poate cu excepția celor din zona Pașcani, dar ce știu eu?… 🙂