Întrucât micul Suslov (că tot m-a numit el “To`arshu”) al filialei PNL de Bahlui face un exercițiu retoric pe blogul domniei sale în care pomenește numele meu, îmi permit și eu să-i răspund, promițându-i însă că e ultima dată când o fac. Vom relua dialogul atunci când D-sa nu-și va mai împăna textele ce mă privesc, cu minciuni și demagogie și va fi capabil să analizeze lucrurile la rece. Acum, dacă e abonat la CET, va avea mari șanse să facă acest lucru în iarna viitoare, dată fiind decizia colegilor d-sale (deopotrivă din PNL și PSD) din CA al CET care au decis să meargă pe soluția procesării de cărbune în această iarnă… Voi încerca să fiu clar:

1) Viceprimarul, d-le Danga, este acea persoană aleasă dintre consilierii locali să îndeplinească, conform organigramei votate în CL, dispoziției primarului și competențelor sale rolul de coordonare a unor direcții și societăți din subordinea Consiliului Local. Cu asta cred că v-am răspuns la întrebare. Eu nu sunt viceprimar PSD, ci PDL și acționez ca atare. Nu sunteți de acord, dvs. PNL-ul și PSD-ul cu acest punct de vedere? E simplu: schimbați-mă! Dar faceți-o bărbătește, asumându-vă rolul de aliat al PSD, așa cum sunteți de fapt.

2) Chestiunea cu “distratul” la tăierea gazului e o minciună ieftină de tip “Ștefan Gheorghiu”, secția muncitorească, pe care am auzit-o la dl. Nichita, reluată apoi fără ghilimele de un cotidian local, ceea ce îmi întărește încă o dată convingerea că și Dvs. sunteți pe același palier politic. Personal însă, vă credeam capabil de mai mult bun-simț… Nici nu vă mai cer acum să-mi spuneți și mie când și cum m-am “distrat” eu la tăierea gazului.

3) Nu v-am acuzat pe Dvs. de nimic. La vremea respectivă i-am acuzat pe colegii Dvs. din CLM Iași că au îndatorat fără să crâcnească orașul cu încă 11 milioane de Euro (credit, plus dobânzi plus comisioane) fără a încerca o minimă negociere cu furnizorul. Ca unul care am organizat o întâlnire a consilierilor cu cei de la Unicom, vă pot spune că ei ar fi fost dispuși să impună condiții mult mai blânde orașului, dacă nu ar fi fost deja asigurați de trecerea împrumutului prin CL cu votul Dvs.. Și apropo de voturile celor 3 (trei) colegi ai mei la ultima din cele 5 (cred) ședințe în care s-a votat acest împrumut, acesta ar fi trecut și dacă ei nu votau.

N-am să vă mai plictisesc acum, fiindcă sunt convins că oricum nu vă interesează, cu demersurile repetate făcute către dl. Nichita pentru a trata cu toată seriozitatea datoria CET către Unicom, pe tot parcursul verii dinaintea împrumutului, după cum n-am să vă reamintesc nici cererea expresă făcută celor de la CET de a face plăți zilnice către toți furnizorii neachitați, pentru a nu fi acuzați, cei de la CET, de rea- credință. Din păcate d-lor au ascultat de alte comandamente, la care ați subscris și Dvs. (ca partid) la votarea împrumutului.

P.S. la P.S. În ce-l privește pe Dl. Adomniței, care sper că nu v-a (re)comandat a-mi replica în numele d-sale la un răspuns al meu provocat tot de d-lui, mi-e teamă că e tot atât de mult deputat de Iași pe cât e de mult deputat de Podul Iloaiei…