Citesc pe hotnews că “respectabilul” domn euro-parlamentar (a se scrie ca în titlu) Adrian Severin, aparținând remarcabil de corectului partid de oopoziție PSD (unul din “membrele” USL, ce membru, Dvs. decideți) a acceptat sfios să primească “modica” sumă de 12.000 € pentru o nevinovată acțiune de “lobby” (zice el). Nu pot să nu remarc, ca să fiu echidistant, și că un brav coleg de-al nostru a făcut pe gratis, din naivitate și bună-credință, ceea ce pragmaticul lui coleg socialist a făcut pe bani. Cu alte cuvinte, dl. Severin (ce engleză de Dâmbovița cu accent cockney de Ferentari articulează dl. fost ministru de externe…) a mâncat usturoi, iar colegului Bodu urma să-i miroasă gura.

De aici, două învățăminte, pentru mine cel puțin:

1) PSD a rămas exact același partid corupt până în mâduva oaselor. Nici măcar niște venituri din 6 cifre în Euro/an nu-i pot potoli pe socialiștii care plâng pe umărul “poporului obidit”, să mai vrea o șpagă…

2) Trebuie să fii naiv, teribil de naiv, și o spun asta apăsat și de câte ori am ocazia, să mai ai încredere în buna credință a celor din PSD. Trebuie să învățăm un lucru (pe care eu l-am simțit de foarte mult timp): că orice sugestie, idee, îndemn, rugăminte, orice lucru venit din partea PSD ascunde un interes de cu totul altă natură decât ceea ce se enunță. Iar exemplele, măcar din punctul meu de vedere, ca unul ce a (supra)”viețuit” în Primăria Iași aproape 2 ani, sunt multiple.

Ca o concluzie, mă întorc la titlul postării mele: pe când o insignă cu textul “Mândru că sunt €-parlamentar PSD”? 🙂