Că tot vorbeam de luna (de fapt cele două luni, dacă includem și campania propriu-zisă) de păcăleli (pre-)electorale, iată încă un demers pentru a ne apăra: proiectul „Ferește-te de Păcălici”:

Fereşte-te de Păcălici ! O campanie pentru vigilenţă civică lansată de Partidul Democrat Liberal Iaşi

Organizaţia Municipală a Partidului Democrat - Liberal lansează astăzi, 1 aprilie
2008, campania pentru vigilenţă civică “Fereşte-te de Păcălici !”.

De ce “Păcălici”? Pentru că ceea ce se întâmplă în Iaşi acum, la inceput de an electoral, seamănă cu un vechi şi drag joc de cărţi din copilărie. Vă aduceţi aminte? Cine alege Păcăliciul şi rămâne cu el, pierde jocul! Peste două luni, partidele politice şi candidaţii acestora vor trebui să pună cărţile pe masă în “jocul” cu electoratul. Iar noi nu vrem ca ieşenii să tragă din nou cartea fără noroc, să rămână cu “Păcăliciul” în mână şi să piardă jocul pentru încă patru ani.

Vom organiza săptămânal acţiuni publice în care vom invita cetăţenii Iaşului şi mass-media să viziteze împreună cu noi ceea ce considerăm a fi “şantierele electorale” ale primarului Gheorghe Nichita. Le vom marca, evident, cu “Păcăliciul”. De asemenea, vom marca cu “Păcăliciul” acţiunile prin care se încearcă mituirea votanţilor ieşeni folosind propriii lor bani.

Nu în ultimul rând, vom pune în evidenţă păcălelile administrate ieşenilor, de către domnul Nichita, în campania electorală din 2004, prin promisiunile rămase şi astăzi fără acoperire. Astăzi, în Primăria Iaşi, minciuna are picioarele scurte şi mâinile pe cât de lungi, pe atât de adânc înfipte în banul public.
Iaşul nostru e mizer, plin de datorii şi de praful adunat cu meticulozitate vreme de aproape 5 ani, praf aruncat acum în ochii ieşenilor, sub formă de promisiuni şi păcăleli.

Campania “Fereşte-te de Păcălici !” este o invitaţie deschisă, lansată ieşenilor şi celor din mass-media, la vigilenţă şi atitudine civică. Intraţi în joc şi feriţi-vă de “Păcălici” !

Preşedinte Organizația Municipală PDL Iași,
Deputat European
prof. univ. dr. Dumitru Oprea